preskoči na sadržaj

Udruga upravnih i birotehničkih škola Republike Hrvatske

Login
Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Anketa
Ove stranice posjećujem zbogBrojač posjeta
Ispis statistike od 25. 3. 2010.

Ukupno: 82622
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dopis Predsjednice Udruge i najava stručnog skupa
Autor: Administrator , 2. 3. 2021.

Poštovani članovi Udruge,

nadam ste da ste Vi i Vaši bližnji dobro.

Želim Vas informirati o aktivnostima Udruge u protekloj godini koje nisu u potpunosti izostale iako smo održavali samo online sastanke. Za travanj/svibanj planiramo organizirati stručno usavršavanje kao i proteklih godina na koje ste svi pozvani, a pozvani ste i da date prijedloge ili se sami uključite u realizaciju stručnog skupa na način da održite neko predavanje, radionicu ili predložite teme i predavače koje biste rado slušali. Ukoliko nam epidemiološka situacija to bude dopustila, stručni skup je planiran u živo, a ako to ne bude moguće onda opet online.

Nastavak u OPŠIRNIJE...


Prema novim izmjenama i dopunama Statuta Udruge UIBŠ, članovi Skupštine su svi ravnatelji škola članica. Ovim putem Vas pozivam da se uključite u naš rad, da imenujete nastavnike strukovnih predmeta pravne i ekonomske grupe predmeta, KTDT koji realiziraju programe upravnog referenta i poslovnog tajnika  sukladno Statutu, prema broju razrednih odjela u Vašoj školi. To nam je izrazito važno jer nam slijede velike promjene u našim zanimanjima.

Aktivno smo uključeni u program Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih ESF „Modernizacija strukovnog obrazovanja i osposobljavanja“ kroz koji razvijamo 4 standarda zanimanja u poslovnoj administraciji: upravni referent, poslovni tajnik, administrator i arhivski službenik. Svi standardi su predani na usvajanje, te slijedi izrada standarda kvalifikacija u koju ćemo se isto aktivno uključiti, te izrada kurikuluma. Angažirani stručnjaci u radnim skupinama izradili su ankete za naša zanimanja unutar sektora u svrhu istraživanja potreba tržišta rada i usklađivanja tih potreba sa Zakonom o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru (usklađenje potrebnih kompetencija budućih zaposlenika/ljudskih potencijala te kurikulum za prioritetna zvanja/zanimanja).

Osim toga, radimo i u povjerenstvu natjecanja Worldskills Croatia 2021. disciplina Tajničko poslovanje koje je namijenjeno natjecanju učenika oba naša zanimanja (upravni referent i poslovni tajnik). Prošle godine se trebalo održati prvo takvo natjecanje, ali zbog epidemije bilo otkazano. Ove godine uskoro počinju prijave zainteresiranih škola, a iskaz interesa za natjecanje škole će vršiti kroz novi WSC SINAS informacijski sustav. Pozivam vas da se informirate o natjecanju, proučite Pravila i pročitate Tehnički opis i Model zadatka koji su objavljeni na stranici https://www.worldskillscroatia.hr/hr/naslovnica/

Također podsjećam da su brojni naši članovi Udruge u proteklom razdoblju aktivnim sudjelovanjem u radu Udruge napredovali u zvanja, bili nagrađivani kao najbolji nastavnici i izradili brojne udžbenike i online nastavne sadržaje za strukovne predmete kojih do sada nismo imali. S tim u vezi još jednom Vas sve pozivam na aktivno uključivanje u rad Udruge kako bismo zajedeno ostvarili svrhu i cilj postojanja, a to je unapređenje strukovnih predmeta i modernizacija kurikuluma.

Srdačan pozdrav do skorog viđenja,

Ondina Mesar,

Predsjednica Udruge

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju